Acţiunea poliţiştilor Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Oradea s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri, pe străzile Podului, Meşteşugarilor, Ovid Densuşianu şi B-dul Decebal.

În timpul acţiunii, oamenii legii au ridicat şi condus la Poliţie 11 prostituate cu vârste între 25 şi 28 de ani. Patru dintre ele au fost surprinse chiar în timp ce făceau sex cu clienţii lor, fără să ţină cont de temperatura care coborâse sub -10 grade Celsius şi nici de faptul că se aflau în plină stradă.

"Tinerele au întreţinut relaţii sexuale contra unor sume de bani cuprinse între 20 şi 30 de lei. În cazul lor, poliţiştii orădeni au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale, fiind suspectate de comiterea infracţiunii de prostituţie", a declarat, joi, purtătoarea de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Celelalte şapte prostituate au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 3.500 lei.

Şase dintre cele 11 tinere au mai fost prinse de poliţişti şi în razia din noaptea de 13/14 ianuarie, la care au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică. "Aceste persoane au primit rezultatul analizelor medicale efectuate în urma recoltării de probe. Patru dintre ele au fost înştiinţate pe bază de proces verbal că sunt purtătoare de boli cu transmitere sexuală şi, potrivit prevederilor art. 309 din Codul Penal, în cazul răspândirii acestor boli, vor suporta rigorile legii", a mai arătat Alina Dinu.

Transmiterea de boli venerice prin raport sexual, prin relaţii sexuale între persoane de acelaşi sex sau prin acte de perversiune sexuală, de către o persoană care ştie că suferă de o astfel de boală, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.