Municipalitatea orădeană a instituit începând de joi restricţii de circulaţie în zona Podului Sfântul Ladislau din centrul Oradiei.

Măsurile de limitare a traficului au fost luate pentru desfăşurarea în siguranţă a lucrărilor de reparaţii a carosabilului pe tronsonul străzilor Independenţei, Podul Sfântul Ladislau, Piaţa Unirii.

"Începând de azi, 27 iunie, până la data de 1 iulie 2024, pe strada Independenţei - Piaţa Unirii - pod Sf. Ladislau, vor fi instituite restricţii de circulaţie. Lucrările executate presupun: ridicări la cotă cămine şi refacerea stratului de uzură", a transmis joi Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

În cursul zilei de joi, constructorii au frezat stratul de asfalt de pe una dintre benzile de circulaţie, pe tronsonul dintre strada Independenţei şi Piaţa Unirii.

"În două zile din cele cinci în care vor fi instituite restricţiile de circulaţie, cel mai probabil în weekend, când traficul auto este mai redus, Podul Sfântul Ladislau va fi închis traficului auto. Atunci se vor desfăşura lucrările de asfaltare şi de ridicare la cotă a capacelor de cămin din zonă", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Potrivit acestuia, în funcţie de evoluţia lucrărilor, ultimele asfaltări se vor face cel târziu luni.

Lucrările de amenajare a carosabilului programate de municipalitatea orădeană pentru acest sfârşit de săptămână sunt executate de firma Precon Transilvania în baza contractului cadru de întreţinere şi reparaţii pe străzile de pe malul stâng al Crişului Repede.

UPDATE: Circulația complet închisă

Circulaţia auto pe Podul Sfântul Ladislau, din centrul Oradiei, și în zona învecinată a fost închisă joi după-amiază pentru lucrări de asfaltare. Iniţial, în cursul dimineții, municipalitatea orădeană a anunţat desfăşurarea lucrărilor sub trafic timp de cinci zile. Ulterior, Primăria a anunțat închiderea completă a circulaţiei şi scurtarea termenului de execuţie până sâmbătă seară.

Detalii, în articolul „Gândul de pe urmă: Circulaţia auto pe Podul Ladislau din Oradea a fost închisă pentru câteva zile

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!