Primăria va încasa circa un milion de euro pe terenul cumpărat de producătorul coreean de componente electronice în Parcul Industrial Eurobusiness. Acest teren a fost, până acum, închiriat de coreeni şi este locul unde Shinheung a şi construit fabrica orădeană. Conform unui comunicat al municipalităţii, reprezentanţii Eurobusiness Parc şi cei ai firmei coreene au semnat pe 1 iulie contractul de vânzare - cumpărare a unei suprafeţe de 100.000 de metri pătraţi din Parcul Industrial Eurobusiness.

Investitorul coreean va plăti terenul în două rate. Prima tranşă de 50% din preţ a fost achitată de către S.C. Shinheung Electronics S.R.L la 1 iulie 2011, urmând ca cea de-a doua să fie achitată până la 30 noiembrie 2011, după finalizarea de către municipalitate a drumului de acces la terenul cumpărat de S.C. Shinheung Electronics S.R.L.

"Toate investiţiile din parcul industrial sunt importante, datorită capitalului atras în oraş, locurilor de muncă nou create şi, bineînţeles, veniturilor suplimentare la bugetul local, însă Shinheung va ocupa mereu un loc special. Fiind primii investitori care şi-au început activitatea, practic împreună cu ei am pus piatra de temelie a parcului industrial. Prin valoarea mare a investiţiei, Shinheung s-a situat în anul 2010 în Top 5 cele mai mari investiţii din România", a declarat Delia Ungur, directorul Parcului Industrial Eurobusiness Oradea.

Shinheung Electronics este prima companie care a închiriat teren în Parcul Industrial. Producătorul de componente electroncie a semnat contractul încă din octombrie 2009, pentru ca în anul următorul să demareze cea mai mare investiţie din Oradea.

Construcţia fabricii a început în februarie 2010 şi a fost finalizată în luna iulie a aceluiaşi an, când a şi demarat producţia de echipamente "made in Oradea". Investiţia se ridică la 30 de milioane de euro, iar compania are în prezent peste 500 de angajaţi.