Spirit civic exemplar, marţi, la Oradea, unde un hoţ care a jefuit de încasări dubiţa unui distribuitor de piese auto a fost urmărit şi prins de păgubit cu ajutorul a doi orădeni, împreună cu care l-a şi predat poliţiştilor. 

Incidentul s-a produs marţi după-amiază, în jurul orei 15, pe strada Ovid Densuşeanu. Şoferul intrase într-un magazin, la un client, uitând să asigure portiera maşinii în care avea şi încasările, fapt surprins şi de un hoţ aflat în preajmă.

Profitând de ocazie, acesta a deschis portiera, a observat şi luat banii lăsaţi lângă scaunul şoferului, dar nu a apucat să se facă nevăzut, pentru că a fost surprins de şofer. Acesta a încercat să-l oprească, însă hoţul a luat-o la fugă, fiind urmărit de păgubit dar şi de alţi doi orădeni, care i-au sărit în ajutor. 

"A încercat să fure din maşina noastră de distribuţie suma de 1400 lei. A fost văzut şi ne-am luat după el. A aruncat toţi banii, după care a urmat o goană pe străzile din vecinătatea pieţei Ignatie Darabant, inclusiv prin curţile oamenilor", a povestit pentru BIHOREANUL unul dintre cei care au participat la "acţiune".

În final, făptaşul a fost prins, iar oamenii au sunat la Poliţie.

"Poliţiştii orădeni au întocmit dosar penal pe numele persoanei bănuite de comiterea faptei. Acesta este cercetat în stare de libertate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea", a declarat, marţi seară, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Ofiţerul recomandă şoferilor să fie mai atenţi atunci când coboară din maşină, chiar şi doar pentru câteva minute. "Recomandăm conducătorilor auto să închidă şi să asigure uşile autoturismelor pe timpul cât lipsesc şi să nu lase la vedere bani sau bunuri de valoare, pentru că constituie tentaţie pentru hoţi", a spus comisarul Dinu.