Un bărbat de 58 de ani din satul Bălaia a fost arestat, vineri, de judecătorii Tribunalului Bihor pentru 29 de zile sub acuzaţia de omor calificat, după ce, în noaptea de miercuri spre joi, acesta şi-a ucis concubina în vârstă de 44 de ani.

Potrivit procurorului criminalist Alin Leucea, cel care investighează cazul, crima a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 1, iar bărbatul, pe nume Ştefan Both, şi-a recunoscut fapta.

"Inculpatul susţine că, după ce au avut relaţii sexuale, victima a făcut o remarcă jignitoare care l-a atins în orgoliu şi anume că "a vecinului e mai mare". A luat un cuţit şi a înjunghiat-o în două rânduri, în zona inimii", a explicat procurorul.

După comiterea faptei, bărbatul s-a îmbrăcat şi a făcut o vizită unui vecin, cu care a stat la o cafea, iar apoi s-a întors acasă şi s-a aşezat într-un fotoliu, lângă cadavrul concubinei sale până dimineaţa, când s-a dus la barul din sat. Acolo s-a confesat unor vecini şi le-a cerut să anunţe poliţia.

"Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri, după audieri, a fost prezentat în faţa judecătorilor Tribunalului Bihor, care au dispus arestarea acestuia pentru 29 de zile", a mai spus Leucea.