O tânără de 26 de ani din comuna Batăr a fost pusă sub urmărire penală de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Oradea pentru furt calificat şi fals în declaraţii după ce şi-a înscenat o tâlhărie pentru a justifica lipsa a 2.350 lei din încasări, bani sustraşi chiar de ea, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Tânăra, vânzătoare la localul El Camino de pe bulevardul Decebal, a sunat la Poliţie duminică în jurul orei 11.30, pentru a sesiza faptul că ar fi fost tâlhărită de trei necunoscuţi.

"Tânăra a povestit poliţiştilor că în local au intrat trei persoane necunoscute care au jucat câteva minute la aparatele electronice de jocuri, după care unul dintre ei i-a cerut să îi schimbe o bancnotă de 200 lei, iar în momentul în care a scos portmoneul a fost lovită şi deposedată de 2.350 lei", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Din verificările poliţiştilor, însă, a rezultat că plângerea tinerei nu se confirmă. Deşi acuza dureri şi chiar a cerut să fie transportată la spital pentru îngrijiri, mimând o stare de leşin, examenul medical efectuat la Unitatea de Primire a Urgenţelor a arătat că femeia este teafără şi nu poartă urmele vreunei violenţe.

Suspectând că minte, poliţiştii i-au propus tinerei o testare la aparatul poligraf, moment în care, speriată, aceasta a scos banii din buzunar, recunoscând că a vrut să îi sustragă pentru a-şi rezolva unele probleme personale, având o situaţie materială precară.

"Prejudiciul a fost recuperat integral de poliţişti de la bihoreanca de 26 de ani şi restituit proprietarului de drept", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Cercetările continuă cu tânăra în stare de libertate.