Ofiţerii antifraudă au început urmărirea penală împotriva orădeanului Pal Zoltan, de 31 de ani, patronul unei firme orădene, şi a doi dintre angajaţii săi, de 28, respectiv 52 de ani, acuzaţi că au înşelat mai multe bănci din municipiu.

Din cercetările efectuate până acum de poliţişti, în perioada martie-iunie 2008 afaceristul şi-a pus angajaţii să se împrumute la mai multe bănci din Oradea, oferindu-le în schimbul ajutorului un comision de 10% din valoarea creditelor dar şi promisiunea că le va achita ratele.

Pentru a obţine creditele, afaceristul le-a pus la dispoziţie subalternilor adeverinţe de venit false, din care rezulta că aceştia realizează venituri mult mai mari decât cele pe care le obţineau în realitate.

În total, cei doi salariaţi ai lui Pal au obţinut credite în valoare de 138.000 de lei. Însă, în ciuda promisiunilor făcute, afaceristul nu a mai achitat ratele, iar băncile s-au întors împotriva celor doi clienţi rău-platnici care, pentru a scăpa de executarea silită, şi-au denunţat patronul.

Marţi, poliţiştii au început urmărirea penală împotriva celor trei pentru înşelăciune, uz de fals, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la înşelăciune, urmând ca la finalizarea anchetei dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.