Incidentul s-a petrecut duminică seară în jurul orei 21.30. Tâlharul a intrat în casa unei pensionare de 68 de ani din Gurbediu. Profitând de neatenţia proprietarei, care a lăsat uşa de la intrare era deschisă, individul s-a ascuns în dormitor şi a aşteptat venirea acesteia, ascuns lângă uşă.

Când femeia a intrat, tâlharul, care este chiar unul dintre foştii elevi ai victimei, i-a pus cuţitul l-a gât şi i-a cerut să-i predea lucrurile de valoare din casă, însă pentru că aceasta nu a vrut, a luat-o la pumni, iar în final i-a înfipt cuţitul în mandibulă şi a fugit cu 2.000 de lei pe care i-a găsit cotrobăind prin dulapul din cameră şi un telefonul mobil în valoare de 200 lei.

"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii din Tinca au identificat atacatorul ca fiind un tânăr de 22 de ani din localitate care a şi fost găsit în aceeaşi noapte, în jurul orei 00.15, în timp ce încerca să fugă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Tâlharul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar luni a fost prezentat la Judecătoria Salonta cu propunere de arestare preventivă pentru tâlhărie.

Victima sa a fost internată la Spitalul Judeţean Oradea, cu multiple leziuni şi în stare de şoc. "Pacienta era în şoc psihic şi prezenta o plagă înjunghiată la nivelul planşeului bucal, sub mandibulă şi multiple echimoze la nivelul feţei, provocate cel mai probabil de lovituri cu pumnul. Norocul ei a fost că atacatorul nu a prins niciun vas de sânge mare şi nu i-a fost pusă viaţa în pericol", a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Bihor, dr. Emil Boţcău.

În prezent, potrivit medicilor, starea femeii este stabilă însă va avea nevoie de cel puţin 29 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor.