Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală faţă de o orădeancă de 23 de ani pentru înşelăciune, tânăra fiind acuzată că a achiziţionat un autoturism în numele unei societăţi insolvabile, folosindu-se de documente false.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a declarat, marţi, că, în calitate de administrator al unei firme bihorene, tânăra a încheiat pe 27 noiembrie 2009 un contract de leasing cu o societate de profil, contract prin care i s-a transmis dreptul de folosinţă asupra unui BMW Seria 3.

"Pentru a obţine maşina, orădeanca a prezentat societăţii de leasing o situaţie nereală, conform căreia firma pe care o administra este solvabilă", a declarat inspectorul principal Alina Dinu.

De asemenea, tânăra a depus garanţie patru bilete la ordin în alb, refuzate ulterior la plată pe motiv de lipsă disponibil în cont. "Prejudiciul total cauzat astfel este de aproximativ 28.000 de euro", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.