Cu lotul complet, CSM CSU Oradea şi-a luat revanşa sâmbătă seara în faţa formaţiei BC CSU Sibiu, după ce în turul campionatului a pierdut acasă, atunci când nu a putut conta pe doi dintre cei mai buni jucători ai săi, Donatas Tarolis şi Erick Neal.

De această dată, chiar dacă a evoluat în deplasare, formaţia bihoreană s-a impus la Sala Transilvania din Sibiu la o diferenţă de zece puncte, cu scorul de 95-85.

Jocul, care a contat pentru etapa a 11-a a Ligii Naționale, a început cu numeroase realizări pe faza ofensivă, când cele două combatante şi-au împărțit momentele de superioritate. Elevii antrenorului Cristian Achim au condus în debut, după care gazdele au preluat iniţiativa, iar după primele zece minute de joc echipa sibiană conducea cu două puncte, scor 30-28.

Dar roş-albaştrii au început bine sfertul II şi au trecut la conducere, iar din acel moment nu au mai cedat iniţiativa, sibienii reuşind doar să egaleze în două rânduri.

Au fost momente în care vicecampioana a impresionat la semicerc, iar în pauza mare a intrat în avantaj cu trei puncte, scor 49-46.

Sfertul al III-lea a fost controlat de CSM CSU, timp în care Kris Richard, Erick Neal, Bobe Nicolescu și Toddrick Gotcher au ieşit în evidenţă de mai multe ori. S-a ajuns ca în ultima pauză echipa orădeană să aibă un avantaj de zece puncte, scor 73-63.

Şi ultima secvenţă a fost controlată de bihoreni, care au continuat să crească diferenţa pe tabelă, ajungând să conducă şi cu 15 puncte.

Deşi partida a fost tensionată, trupa roş-albastră a ştiut cum să gestioneze finalul şi să obţină o victorie importantă, cu scorul de 95-85. Este cea de-a opta victorie consecutivă pentru CSM CSU Oradea, care are 8-1 la general în Conferinţa B a Ligii Naţionale, unde ocupă locul II, după FC Argeş, dar echipa piteşteană are un joc în plus disputat.

În partida de sâmbătă de la Sibiu, Toddrick Gotcher a fost principalul marcator al formaţiei orădene, cu 22 de puncte. El a fost urmat de Erick Neal cu 17 puncte, Kris Richard cu 13 puncte, Bobe Nicolescu autor a 12 puncte şi Donatas Tarolis, cu 11 puncte.

De la sibieni, Pavlin Ivanov a înscris 23 puncte, iar Mouhammed Barro a contribuit cu17 puncte.

Pentru CSM CSU Oradea urmează un alt joc în deplasare, dar în FIBA Europe Cup, în Olanda, pe terenul celor de la ZZ Leiden. Meciul va avea loc miercuri, 6 decembrie, de la ora 21.

În campionat, următorul joc al echipei bihorene va fi pe teren propriu, sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 18, cu SCM U Craiova.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!