După ce a anunţat prelungirea contractului cu jucătorul lituanian Donatas Tarolis, conducerea clubului CSM Oradea a informat că şi sârbul Nikola Markovic va continua sezonul următor la formaţia bihoreană de baschet masculin.

În vârstă de 34 ani, Markovic se află la Oradea din sezonul 2018-2019, când i-a ajutat pe roș-albaștri să câștige campionatul. El a sosit atunci de la Anwil Wlocklawek, formație alături de care jucase în Basketball Champions League. „De la sosirea la CSM CSU Oradea, Nikola a înregistrat 203 apariții oficiale. Între acestea se numără 46 de meciuri disputate în cupele europene, 135 în Liga Națională și 22 în Cupa României”, după cum transmite conducerea echipei.

Jucătorul sârb este înalt de 2,08 metri și evoluează la pozițiile 4-5. „El este un jucător polivalent, capabil să-și ajute echipe în ambele faze ale jocului. Din punct de vedere ofensiv, jocul lui Markovic este caracterizat în primul rând de dorința de a pasa și de a juca colectiv, aspect care îl face plăcut atât de staff-ul tehnic, cât și de colegi. De asemenea, e capabil să arunce de la distanță și este posesor al unui joc eficient în spațiul de trei secunde. Din punct de vedere defensiv are capacitatea de a contribui atât individual, în mismatch, cât și în apărare colectivă”, după cum mai precizează conducerea vicecampioanei.

În sezonul precedent, Nikola Markovic a avut 36 de meciuri în Liga Naţională pentru CSM CSU, 5 partide în Cupa României, dar şi mai multe prezențe în FIBA Europe Cup, unde a avut medii statistice de 9.3 puncte, 4.0 recuperări, 1.1 pase decisive și 0.7 intercepții pe meci pentru 10.3 la eficiență.

În cariera sa de jucător profesionist, Nikola Markovic a evoluat pentru Mega Vizura Belgrad, Steaua Roșie Belgrad (formație cu care a evoluat și în Liga Adriatică), FMP Belgrad, Vojvodina Novi Sad (toate din Serbia), KAOD, PAOK Salonic, Panelefsiniakos (toate din Grecia), Trefl Sopot, Stal Ostrow, Stelmet Zielona Gora și Anwil Wlocklawek (toate din Polonia).

De menţionat că, de-a lungul timpului, Nikola Markovic a fost convocat la loturile echipei naţionale a Serbiei. Astfel, el a cucerit medalia de aur, alături de generația 1989, la Campionatul European U18 din 2007, desfășurat în Spania. De asemenea, a făcut parte şi din echipa națională a Serbiei la Campionatul European U20 din anul 2009, obținând şi o medalie de argint cu naționala Serbiei la Jocurile Mediteraneene, respectiv una de bronz la Universiada de la Kazan, ambele în 2013.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!