Avem o nouă zonă de picnic. La Silvaş. Contrar obiceiului, edilii au inaugurat oficial zona, cu comunicate, declaraţii, poze... Dar cum arată tradiţionalul loc de grătare al orădenilor?

Zona nu are alimentare cu apă potabilă. Hai să zicem că oamenii vin cu bere la ei, se spală pe mâini acasă, iar copiii îşi potolesc setea cu bograci. Cum poţi, însă, să inaugurezi un spaţiu public fără toalete? Că şi să vrei să deschizi un amărât de bufet cu trei mese nu te lasă dacă n-ai WC-uri şi pentru personal. Probabil se are în vedere că, dacă tot trebuie să vină cu apa de acasă, doritorul de grătare poate aduce şi o ploscă, din aceea care se foloseşte la spital.

Culmea locului de picnic este atinsă de faptul că pompierii nu ne dau voie să facem foc, pentru că Primăria nu a obţinut aprobările necesare. Aici nici apa de acasă, nici plosca sau oliţa nu ne mai ajută. Doar dacă nu vrem cumva să facem mititei la saramură, ca să nu încălcăm legile. Abia acum văd şi angajaţii Primăriei ce nasol e să te loveşti de interdicţii aberante, cum e asta de a face foc în mijlocul unei insuliţe înconjurată de apele Crişului.

Nici locul nu arată prea strălucit. S-au reutilizat mesele de beton rămase de prin pieţe, iar podul spre insulă e din beton şi fier, nu din lemn, ca să nu-l distrugă francezii din zona Voltaire. Au rămas puzderie de bolovani pe zonele de plajă, iar despre o parcare nici nu poate fi vorba. E păcat de locul acesta şi e păcat că Primăria nu ţine cont de detalii. Orădenii au deja alte pretenţii, nu mai poţi să le oferi condiţii de autogară!