Sportiva orădeană Simona Kadas (foto dreapta) s-a numărat printre protagoniştii cursei de 10 km de la Maratonul Pachamama, desfăşurat pe 23 iulie, la Roşia Montană. Competiţia s-a desfăşurat la probele de maraton, semimaraton, 10 km şi cursa copiilor.

La 10 km, Simona Kadas a încheiat pe un merituos loc III, cursa fiind câştigată de campioana olimpică de la Beijing (2008), Constantina Diţă (foto stânga).

De precizat faptul că startul a fost dat de la Monumentul Eroilor chiar de campioana olimpică. S-a alergat la vale 5 km, după care s-a întors la deal, cu sosire la monument. Celelalte curse s-au desfăşurat pe traseele de pe dealurile din zona localităţii, dar şi prin locurile miniere de unde s-a extras aurul în urmă cu 10 ani.

Competiţia a fost la ediţia a patra şi a consemnat o participare mai numeroasă decât precedentele. Programul a mai cuprins vizitarea minei de aur, unde s-a putut afla istoria mineritului de aur şi motivele închiderii minei. Astfel, participanţi au aflat la faţa locului că resursele din această zonă se estimează a fi la 300 tone de aur.

"A fost o cursă interesantă, am alergat jumătate la vale şi jumătate la deal. M-am bucurat că am putut alerga alaturi de Constantina Diţă, ultima campioană olimpică a României. Încă lucrez pentru a putea alerga mai bine la 10 km, încet încep să-mi revin după accidentare. Mulţumesc celor care mă încurajează", a declarat Simona Kadas, la sfarşitul cursei.

"Pentru noi a fost o onoare să fim invitaţi la această cursa de 10 km, însuşi de marea noastră campioană Constantina Diţă. Simona a alergat cu gândul să se claseze cât mai bine pe un traseu dificil şi a reuşit.Sunt mulţumit cu evoluţia ei", a declarat şi Karol Kadas, soţul şi totodată antrenorul Simonei.