După o lungă perioadă de absenţă, din cauza accidentarii din Thailanda, din luna decembrie, la meciul de box tailandez cu Muay Thai, Simona Kadas a reînceput concursurile de alergare, cu un nou rezultat pe podium.

Pe 15 iunie, orădeanca a participat la concursul de alergare de 5 km de la Mont Royal din Montreal (Canada), unde a reuşit să obţină un merituos loc III la categoria ei.

Concursul s-a desfăşurat pe aleile parcului cu o diferenţă de nivel de 233 m şi a reunit la start peste 500 de participanţi.

"Revin după o accidentare care m-a ţinut departe de antrenamente şi concursuri, nu regret nimic pentru că mi-am dorit acea experienţă din Thailanda, a fost unică pentru mine. Acum am revenit la concursuri de alergări. Este primul meu concurs din acest an şi mă bucur că am putut reveni cu un loc pe podium. A fost foarte greu, toată cursa a fost în pantă pe aleile parcului. Startul a fost de jos cu sosire în sus. Pentru mine a fost o experienţă noua şi sper să obţin rezultate cât mai bune de acum înainte", a declarat Simona Kadas, după cursă.

"A fost o experienţă nouă pentru Simona, nu n-am gândit că o să fie aşa de greu, suntem puţin în urmă cu pregatirea, dar vrem să obţinem alte rezultate bune. Mulţumim celor care ne încurajează şi au încredere în Simona", a declarat şi antrenorul şi soţul alergătoarei, Karol Kadas.