Orădeancă Simona Kadas a făcut parte dintre organizatorii concursului "Bucharest International 10 K", competiţie care s-a desfăşurat pe data de 17 aprilie pe străzile din jurul Arcului de Triumf din Bucureşti şi la care au luat parte sportivi de valoare din Kenya, Maroc, Tunisia, dar şi din Europa.

Pe lângă aceştia au fot prezenţi şi sportivi de elită din ţara noastră. La capătul celor 10 km, primul care a trecut linia de sosire a fost kenyanul Kimaiyo Hillary Kiptum Maiyo, urmat de un alt compatriot de-al său şi de un concurent din Maroc.

Cel mai bine clasat atlet din ţara noastră a fost Alexandru Corneschi, sosit al V-lea.

La feminin, locul I a fost ocupat de atleta kenyana Olgo Christine Moras, aici, în schimb, pe locul III a sosit atleta română Paula Todoran.

La sfârşit, eforturile atleţilor au fost răsplătite cu premii în bani, cupe şi cadouri.

Invitaţi de onoare au fost Elisabeta Lipă, ministrul sportului şi tineretului, campioanele olimpice Viorica Viscopoleanu (de la Mexico 1968), Maricica Puica (Los Angeles 1984), Doina Melinte (Los Angeles 1984), Paula Ivan (Seul 1988) şi principala organizatoare a competiţiei, campioana olimpică Constantina Diţă (Beijing 2008).

"Pentru mine a fost o onoare să fac parte din staff-ul de organizatori a concursului NN Bucharest International 10 K. A fost o experienţă foarte plăcută, dar şi foarte obositoare în acelaşi timp. Am muncit alături de o profesionistă, cum este Constantina Diţă, de la care am învăţat multe. Constantina chiar mi-a propus sa organizam şi la Oradea un maraton. Mă voi gândi serios la propunerea ei şi se poate ca pe viitor, în colaborare cu ea, să organizam o competiţie frumoasă şi de mare anvergură. Mă bucur că am putut să fiu alături de cele mai importante personaje din atletismul romanesc şi mondial", a declarat Simona Kadas, cea care de câţiva ani organizează şi ea la Oradea diferite competiţii de alergare.