Sindicaliștii din cadrul OMV Petrom de la Suplacu de Barcău au ieșit miercuri în stradă pentru a cere creșterea salariilor în cadrul negocierilor contractului colectiv de muncă pentru anii 2024 - 2025.

„Nu ne înțeleg doleanțele”

În cadrul acțiunii de protest, salariații au mai cerut conducerii firmei cu capital majoritar austriac majorarea valorii tichetelor de masă și menținerea fondurilor pentru bilete de odihnă și tratament.

„Am organizat această acțiune de pichetare pentru că reprezentanții firmei nu ne înțeleg nicicum doleanțele în cadrul negocierilor contractului colectiv de muncă pentru perioada 2024 – 2025”, a declarat pentru BIHOREANUL liderul sindical al Petrom Suplacu de Barcău, Gheorghe Butcovan.

Concret, sindicaliștii au cerut o creștere de salarii pentru a face față inflației, în timp ce administrația a oferit una sub rata inflației, au solicitat menținerea fondurilor pentru biletele de odihnă și tratament, pe care administrația dorește să le elimine, și au solicitat creșterea valorii tichetelor de masă, acum în valoare de 17 lei.

„În cazul în care nu vom ajunge la o înțelegere, vom continua pichetările și în perioada următoare”, a spus Butcovan.

Proteste în toată țara

Potrivit calendarului protestelor anunțat de sindicaliști, pichetările sediilor OMV Petrom din întreaga țară vor avea loc pe 7, 12, 13, 14, 19 și 20 decembrie între orele 10 – 12.

Aceste pichetări, la care sunt așteptați să ia parte sute de salariați la nivel național, vor fi organizate la sediile OMV Petrom Suplacu de Barcău (Asset 1 Crișana Banat), Pitești (Asset 3 Muntenia Vest), Ploiești (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanța (Asset 10 Petromar), precum și la rafinăria Petrobrazi.

Membrii Sindicatului Național Petrom sunt de părere că, prin respingerea cererilor lor, OMV Petrom, cu un profit de 2,5 miliarde lei la nivelul primelor 9 luni din acest an, desconsideră aportul angajaților la consolidarea poziției de lider de către companie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!