"Comisia locală de ordine publică a respins astăzi (n.r. joi) în şedinţa de la ora 11, solicitarea BNS, CNSLR Frăţia, Convenţiei Sindicatelor Democratice, Cartel Alfa şi Meridian, de a primi autorizaţie pentru ca sâmbătă, între orele 10.30 şi 12.30, pe platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor, să desfăşoare o acţiune de protest", a declarat joi pentru BIHOREANUL secretarul Consiliului Local Oradea, Ionel Vila.

Potrivit acestuia, cererea celor cinci organizaţii sindicale a fost respinsă în baza Legii 60 din 1990, care prevede că în ziua şi în locul desfăşurării unui eveniment public nu poate fi aprobată desfăşurarea unui alt eveniment, care "ar putea genera tulburări ale ordinii publice".

Din Comisia de ordine publică Oradea fac parte reprezentanţii municipalităţii, Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie, Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi al Poliţiei Locale.

Cele cinci federaţii sindicale au precizat în cererea depusă miercuri la Primăria Oradea că doreau să desfăşoare "o acţiune de pichetare" ca protest faţă de intenţia de a se impune un nou Cod al Muncii prin asumarea răspunderii Guvernului.

"Motivul pe care l-am prezentat în cererea noastră este dorinţa Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe Codul Muncii, şi de a impune în acest fel prevederi care sunt total în defavoarea angajaţilor din România. În ce priveşte concret modalitatea de protest, am precizat că este vorba de o pichetare", a declarat pentru BIHOREANUL Ioan Ţenţ, reprezentantul Convenţiei Sindicatelor Democratice Bihor, preşedinte al Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor.

Citiţi şi: Cinci sindicate au cerut autorizarea unui protest în "coasta" Congresului UDMR