Procurorul Aurel Mascaş (foto) a fost reconfirmat în funcţia de procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea în urma concursului organizat în perioada 24 martie - 24 iunie de Consiliul Superior al Magistraturii.

Magistratul este la al doilea mandat de procuror general, pe care l-a înnoit fără emoţii în condiţiile în care nu a avut contracandidat, obţinând o medie de 8.95 după proba scrisă şi prezentarea proiectului de management.

Aurel Mascaş a intrat în magistratură ca procuror în 1993 şi lucrează în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea din 1999, instituţie pe care o conduce din 2001 ca procuror general adjunct, întâi cu delegare, iar apoi, din 2007, prin concurs, până în 2012, când a devenit procuror general.

La concursul organizat în perioada 24 martie - 24 iunie de Consiliul Superior al Magistraturii pentru ocuparea unor funcţii de conducere, procurorul Ciprian Puie a fost reconfirmat ca prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, magistratul obţinând o medie de 8,66 în urma celor două probe.

Asemenea colegului său, Puie a candidat de unul singur pentru cel de-al doilea mandat de prim-procuror. Fost avocat, Ciprian Puie lucrează în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta din 2009, unitate pe care o conduce din 2012.