După ce în ultimii doi ani a avut patru manageri interimari, începând de vineri Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea este condus de un şef cu mandat obţinut prin concurs.

Primăria a anunţat vineri că examenul pentru ocuparea postului de manager desfăşurat luna aceasta a fost câştigat de dr. Elena Moldoveanu, care a obţinut la testul-grilă nota 8,5, la prezentarea proiectului de management nota 8,65, iar la interviu 9,28, media finală fiind de 8,81.

"Noul manager al spitalului îşi va intra în atribuţii în perioada următoare, după ce se va încheia un contract de manager de spital cu primarul municipiului, pe o perioadă de maximum trei ani", se arată în comunicatul dat publicităţii pe site-ul municipalităţii.

Concursul din această lună a fost, practic, reluarea unei prime încercări, de la finele anului trecut, când au existat doi competitori, dr. Elena Moldoveanu şi dr. Florin Nicoriciu, însă amândoi au obţinut la prima probă, testul-grilă, note sub cea minimă - de 7.00 - pentru continuarea concursului, Moldoveanu fiind notată cu 6.80, iar Nicoriciu cu 6.90.

Doctoriţa Moldoveanu, specialist ORL, a lucrat până în toamna anului trecut în conducerea Casei Judeţene Bihor a Asigurărilor de Sănătate, fiind numită la şefia Spitalului Municipal după ce predecesoarea sa, dr. Claudia Cladovan, a renunţat la funcţia pe care a ocupat-o tot interimar, din noiembrie 2013. La vremea respectivă, Cladovan preluase funcţia de la dr. Gheorghe Carp, la rându-i numit provizoriu, după revocarea managerului Ovidiu Laurean Pop, după suspiciuni de conflicte de interese şi cheltuieli nejustificate.