Constantin Romanul este mare profesor universitar, şef de secţie, prodecan, preşedintele Consiliului de Administraţie la Spitalul Municipal, dar mai ales unul din exponenţii sistemului putred de la Facultatea de Medicină.

Când au ieşit la iveală matrapazlâcurile managerului Pop Ovidiu Laurean de la Municipal, sistemul a reacţionat imediat. Doctorul Ovidiu Burtă a fost înlocuit din Consiliul de Administraţie pe motiv că a fost de acord cu schimbarea, iar Romanul, în a cărui parohie s-au petrecut ilegalităţile, a încercat să arunce vina ba pe Curtea de Conturi, ba pe Primărie.

Pe mine nu mă deranjează că este un om bogat. Şi nici că primeşte atenţii de la pacienţi, atunci când nu condiţionează actul medical. În fond, fiecare face ce vrea cu banii lui, îi dă la cerşetori, la biserică, la doctori sau pur şi simplu îi aruncă pe fereastră. Dar să treci studenţi la examene contra cost, printr-un sistem bine organizat, care durează de ceva vreme, este scandalos. Devine evident pentru toată lumea că Sorbonica nu este o instituţie creată pentru a-i instrui pe studenţi, ci pentru a asigura venituri neruşinate unora dintre dascăli.

Constantin Romanul a comis un gest criminal. Lăsând să treacă neşcolarizaţi viitorii medici, nu a făcut altceva decât să pună în mâna unor nepricepuţi nişte arme care pot deveni mortale. Omul acesta umplut de funcţii şi hărăzit, cu sprijin politic, la şi mai înalte demnităţi, este o pată pe obrazul Universităţii. Din păcate, nici pe departe singura.