Site-urile mai multor aeroporturi din România, printre care şi cel al Aeroportului Internaţional Oradea, au fost atacate în noaptea de duminică spre luni de hackerii ruşi, relatează presa centrală. Atacurile au fost, de altfel, revendicate de hackerii de la Killnet, printr-un anunţ postat pe reţeaua Telegram. 

A fost vorba despre atacuri de tip distributed of denial-of-service (DDoS), potrivit Mediafax.ro. Aceeaşi sursă scrie că, în jurul orei 4 dimineaţa, mai multe portaluri oficiale funcţionau din nou, printre care şi cel al aerogării orădene, aeroportoradea.ro. 

"A fost înregistrat un număr neobişnuit de mare de solicitări de deschidere a site-ului în perioada nopţii, care este posibil să fi încărcat serverul, iar încărcarea site-ului să fi durat mai mult sau să nu fie posiblă deschiderea lui. Nu au fost alte probleme, nu s-au infiltrat în sistem sau în bazele de date", a afirmat, la solicitarea BIHOREANULUI, Răzvan Horga, directorul Aeroportului Internaţional Oradea, adăugând că "am sporit măsurile de prevenţie şi securitate cibernetică", în acest context. 

Pe de altă parte, din cauza aceluiaşi atac, nici site-ul companiei naţionale aeriene Tarom n-a putut fi accesat timp de câteva ore. 

Nu sunt singurele atacuri cibernetice asupra unor ţinte din România. În ultimele zile, hackerii ruşi au atacat portalurile oficiale ale unor instituţii guvernamentale, site-uri de ştiri, precum cel al televiziunii Digi24. 

Duminică, specialiştii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale au blocat în acest sfârşit de săptămână mii de atacuri maliţioase îndreptate asupra site-urilor unora dintre cele mai importante instituţii din România.

"Este o creştere semnificativă, pe anumite pagini web depăşindu-se procentul de 100% a acestor tipuri de atacuri în comparaţie cu alte perioade. STS a aplicat măsuri eficiente şi rapide de securitate cibernetică, utilizând atât mecanisme automatizate, dar şi operaţiuni tehnice în timp real implementate la nivelul Centrului Operaţional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS) şi la nivelul Infrastructurii de Internet (ISP-STS), pentru toate autorităţile pentru care instituţia noastră asigură administrare tehnică sau furnizare de servicii de tip Internet", a informat STS.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!