Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor au anunţat duminică 152 noi infectări cu SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul îmbolnăvirilor înregistrate în judeţ a ajuns la 13.861 de la începutul pandemiei şi până în prezent.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, între persoanele recent diagnosticate sunt şi 13 cadre medico-sanitare, 7 angajaţi ai Spitalului Municipal din Oradea şi 6 ai Spitalului Judeţean.

Bihorenii confirmate cu Covid sunt din Oradea, Biharia, Popeşti, Vârciorog, Cefa, Cociuba Mare, Borod, Şuncuiuş, Beiuş, Şoimi, Lazuri de Beiuş, Uileacu de Beiuş, Dobreşti, Drăgăneşti, Ştei, Aleşd, Sălard, Sântandrei, Borş, Balc, Avram Iancu, Batăr, Salonta, Tinca, Tileagd, Brusturi, Vârciorog, Gepiu, Chişlaz, Pietroasa, Cherechiu, Nojorid, Tăuteu, Tărcaia, Săcueni şi Lăzăreni.

Vindecări puţine

Potrivit comunicatului comun al Prefecturii şi DSP Bihor, bilanţul deceselor a ajuns la 382, ceea ce înseamnă că au fost declaraţi decedaţi din cauza infecţiei încă 7 pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea.

Numărul vindecărilor a crescut cu doar 85 de la raportarea precedentă, totalul acestora urcând la 10.560 de la începutul pandemiei şi până în prezent.

În secţiile Spitalului Municipal din Oradea erau internate duminică dimineaţă 451 persoane, din care 41 în compartimentele ATI ale acestei unităţi şi în secţia de specialitate a spitalului privat Pelican. În judeţ numărul cazurilor active a coborât la 2.919.

Controale şi amenzi

Polițiștii și jandarmii din Bihor au executat şi în ultimele 24 de ore misiuni pentru prevenirea şi combaterea răspândirii noului coronavirus, iar acolo unde s-a impus oamenii legii au luat și măsuri de sancționare pentru încălcarea legislației în vigoare. Echipele mixte au verificat 2.877 persoane carantinate și 1.858 persoane izolate la domiciliu, precum şi modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare în 170 societăți comerciale și 62 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 239 sancțiuni contravenționale, din care 96 cu avertisment scris și 143 cu amenzi în valoare de 73.850 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

În aceste misiuni au fost implicați 222 polițiști și 54 jandarmi, din care 14 în patrule mixte, aplicând 17 sancțiuni contravenționale, din care 11 cu avertisment scris și 6 cu amenzi în valoare de 3.000 lei. Totodată, 6 jandarmi, în patrule mixte cu polițiști, au asigurat paza permanentă în cele două localități carantinate, Câmpani și Fânațe.

Echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana Bihor au efectuat 112 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat.