Secondat de preşedintele executiv Szabo Odon şi de viceprimăriţa Oradiei, Rozalia Biro, şi însoţit de candidaţii la funcţiile de consilieri judeţeni, Pasztor Sandor, managerul Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, şi-a depus marţi candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

După ce au lăsat dosarele la Biroul Electoral Judeţean, membrii delegaţiei UDMR au făcut poza de grup tradiţională, dar nu în holul clădirii Prefecturii şi Consiliului Judeţean, la fel ca reprezentanţii partidelor româneşti, ci pe treptele instituţiei.

Într-o scurtă declaraţie de presă, candidatul UDMR la şefia CJ, Pasztor Sandor, a expus pentru prima dată ceea ce intenţionează să facă în cazul în care va fi ales.

"Doresc să avem un judeţ bine condus, bine administrat, doresc să aducem judeţul Bihor ca o locomotivă în partea de nord-Vest a ţării. Am demonstrat acest lucru prin meserie şi prin lucrurile făcute la locul de muncă. Doresc personal să aducem acest judeţ acolo unde merită, deci în plutonul de conducere în această ţară. Cred că avem nevoie de primele locuri în această ţară, şi în principiu doresc să fim cu toţii bucuroşi de un judeţ bogat, să ajugem acolo unde trebuie să ajungem, să ne simţim bine în judeţul nostru şi pe un loc fruntaş".

De asemenea, Pasztor a dezvăluit atât sloganul de campanie, "Clădim Bihorul pentru fiecare", cât şi faptul că nu face niciun secret că UDMR este interesată să "rupă" cât mai multe voturi din partea românilor. "Zona de interes pentru noi este mult mai largă decât cea reprezentată de minoritatea maghiară", a spus el.

Întrebat care este obiectivul UDMR pentru poziţiile de consilieri judeţeni, Pasztor a mai spus că acesta constă în câştigarea a "cel puţin 10 locuri", faţă de 9 câte are UDMR în baza rezultatelor alegerilor din 2008.