Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, comisarul şef Dan lazăr, a anunţat, luni, punerea sub urmărire penală a unui tânăr de 22 ani din Arad pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căruia dreptul de a conduce i-a fost suspendat.

Tânărul a fost prins luni dimineaţa, în jurul orei 7, în timp ce se afla la volanul unui Saab înmatriculat în Olanda care circula pe E671 în localitatea Diosig.

"La solicitarea poliţistilor de frontieră cetăţeanul român a prezentat permisul de conducere după lungi tergiversări, motivând că nu-l găseşte, fapt ce a trezit suspiciunea lucrătorilor noştri, care l-au condus la sediul sectorului pentru cercetări", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

În urma verificărilor în baza de date, a rezultat faptul că tânărul are de fapt permisul de conducere suspendat din luna august 2011, când a refuzat să-l predea lucrătorilor de poliţie.

"În timpul audierii, tânărul a declarat poliţiştilor de frontieră că spera să nu-i fie solicitate actele autoturismului şi permisul de conducere dat fiind că autoturismul este înmatriculat în Olanda", a mai arătat comisarul şef Dan Lazăr.

Având în vedere cele constatate, şoferului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale, ancheta urmând să se deruleze sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.