Pe 12 octombrie, SMURD Bihor va împlini 30 de ani de la înființare, ocazie cu care organizează un concurs pentru elevii din județ, la care și-au anunțat deja participarea 255 de liceeni din Oradea, Beiuș și Marghita, și demonstrații în Piața Unirii din Oradea.

Miercuri, 11 octombrie, în centrul Oradiei, echipajele SMURD vor prezenta tehnica folosită în misiuni, vor face exerciții demonstrative și vor ține ateliere de instruire în domeniul acordării primului ajutor.

Primul echipaj SMURD, unul de terapie intensivă mobilă, a fost creat pe 12 octombrie 1993, în cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea. Bihorul a fost al doilea județ din țară care a avut acest tip de serviciu dedicat salvării de vieți omenești.

„În anul 1993, SMURD Bihor și-a început activitatea cu o ambulanță veche, primită din donație, iar în prezent, are în dotare peste 25 de ambulanțe și autospeciale: ambulanțe SMURD de terapie intensivă mobilă de tip C1, ambulanță SMURD de tip neonatologie, ambulanțe SMURD de tip B2 - echipaj de prim ajutor cu capacitate de evacuare a victimei, autospeciale de transport personal şi victime multiple, autospecială pentru transportul pacienților critici înalt contagioși, o unitate mobilă ATI cu 12 paturi, posturi medicale avansate, autospeciala medicului de urgență și autospeciale de descarcerare”, a transmis ISU Crișana.

ISU a făcut și bilanțul misiunilor SMURD Bihor, anunțând că, de la înființare și până în prezent, medicii, asistenții și pompierii militari din acest serviciu de urgență au desfășurat peste 141.400 de misiuni de salvare a vieților omenești, adică o medie de 4.700 pe an.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!