Un băieţel în vârstă de şase ani din judeţul Gorj a fost găsit în Germania, după ce ar fi fost scos din ţară cu o procură falsă, de un cetăţean neamţ. Autorităţile suspectează că părinţii l-ar fi vândut pentru o sumă derizorie.

În acest caz procurorii DIICOT au deschis o anchetă, la sesizarea făcută de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Site-ul de ştiri Adevarul.ro scrie vineri că instituţia din urmă a primit o sesizare de la autorităţi sociale din Germania, care au solicitat să se verifice dacă minorul de şase ani se află la domiciliu.

La faţa locului au mers apoi echipele de la DGASPC Gorj, care n-au găsit copilul, iar în urma verificărilor au aflat că acesta ar fi fost vândut pentru o sumă derizorie de părinţii săi. News.ro scrie că ar fi fost vorba de câteva sute de lei, în timp ce Antena 3 notează că tranzacţia ar fi fost de 8.000 lei.  

"Imediat s-a demarat procedura, conform legislaţiei în vigoare, fiind înştiinţate instituţiile abilitate să verifice aspectele sesizate şi să intervină conform competenţelor legale, fiind vorba, în acest caz despre DIICOT. Reprezentanţii DGASPC Gorj s-au deplasat la domiciliul familiei împreună cu reprezentanţii autorităţii locale pentru a evalua situaţia socio-familială. S-a constatat în urma intervenţiei şi a discuţiilor purtate cu reprezentanţii legali că minorul în cauză nu se află la domiciliu. S-a constatat că la domiciliu mai există doi minori, minori care au fost preluaţi la scurt timp de reprezentanţii DGASPC Gorj împreună cu reprezentanţii Poliţiei, fiindu-le instituită măsura de protecţie specială - plasament în regim de urgenţă la asistenţi maternali profesionişti", a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, Minodora Sucea.

Cei doi minori preluaţi sunt o fată de opt ani şi un băieţel de doi ani şi opt luni.

Presa naţională scrie şi că tatăl copilului este alcoolic, iar mama suferă de probleme psihice.

Copilul vândut a fost preluat de autorităţile germane, urmând a fi predat în curând celor române. 

"Am luat legătura cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi am solicitat deplasarea în regim de urgenţă în Germania pentru a putea purta discuţii la faţa locului cu autorităţile din Germania în vederea urgentării repatrierii minorului în ţară, el fiind cu cetăţenie română. Am avut o discuţie şi cu doamna ministru Odobesc în acest sens, astfel încât toate demersurile pentru deplasare să fie urgentate", a declarat, la Digi24, ministrul Familiei, Natalia Intotero.

După clarificarea situaţiie juridice a minorului, reprezentanţii DGASPC Gorj au transmis că în cazul său va instituită o măsură de protecţie specială.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!