Caz revoltător în județul Brașov, unde două fetițe cu vârste de 10 și 12 ani au fost răpite și violate de un bărbat care îl cunoștea pe concubinul mamei lor. Agresorul este un cunoscut prădător sexual, eliberat din Penitenciar înainte de termen, în baza recursului compensatoriu.

Pretextul unei petreceri

Conform reprezentanților Poliției Brașov, dispariția celor două fetițe a fost sesizată la 112 sâmbătă dimineață, la ora 10.25. Ele fuseseră luate de acasă înainte cu o seară de bărbat, sub pretextul că le-ar duce la o petrecere. Cum nu au mai revenit, mama copilelor a alertat poliția.

"Din cercetări a reieşit faptul că, în data de 11 noiembrie, în jurul orei 19, la domiciliul minorelor, situat comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoştinţă a concubinului mamei celor două minore, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuinţa sa şi a se juca cu alţi copii, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21. Întrucât cele două minore nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu mai răspunde la telefon, mama celor două minore a alertat cadrele de poliţie", a transmis IPJ Braşov, potrivit Agepres.ro.

Poliția a emis imediat o alertă de tip „răpire minori” la nivel național, iar datele și fotografiile copilelor au fost răspândite în toată țara. De asemenea, au fost organizate filtre în trafic.

Într-un târziu, ele au fost găsite sâmbătă, în jurul orei 17, pe raza judeţului Prahova. O echipă de polițiști a oprit în trafic mașina agresorului, dată în consemn, în satul Valea Nocovani, comuna Valea Călugărească.

La volan se afla chiar „Costi”, bărbatul în vârstă de 42 de ani, împreună cu cele două minore. Individul a fost dus la poliție și audiat.

Le-a violat pe amândouă!

Ulterior s-a descoperit și că cele două fete au fost violate de către bărbatul care le-a răpit, acesta recunoscându-şi faptele.

Reprezentanți ai Poliției Brașov au precizat sursei citate că, „prin exercitarea de constrângeri fizice şi ameninţări”, agresorul le-ar fi forţat, pe rând, să întreţină mai multe raporturi sexuale.

Mai mult, el era înscris în registrul agresorilor sexuali după ce a fost închis pentru viol.

Atât doar că a fost eliberat mai repede din Penitenciar, în baza recursului compensatoriu.

Eliberat în baza recursului compensatoriu

"Autorul a fost eliberat în luna noiembrie 2020, dintr-o condamnare de 10 ani pentru un viol asupra unei minore, beneficiind de legea recursului compensatoriu şi câştigând 522 de zile. În seara de vineri, a preluat victimele cu acordul mamei fără a le mai aduce înapoi, aşa cum ar fi trebuit. A agresat sexual ambele copile prima dată într-o pădure în apropiere de Întorsura Buzăului, ulterior în judeţul Prahova. (...) Nu ştim, deocamdată, ce intenţii avea cu fetele (după agresiune - n.r.)", a transmis prim-procurorul Claudiu Sandu, potrivit Agerpres.

Agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi coruperea sexuală a minorilor.

Cele două fetițe au fost preluate de un reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, fiind instituţionalizate şi internate în regim de urgenţă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!