Un medic pensionar din municipiul Beiuş şi-a ţinut soţia moartă în grădina casei aproape o săptămână, până când mascaţii au tăbărât peste el, joi poliţiştii fiind obligaţi să-i spargă uşa locuinţei ca să poată ridica sicriul cu cadavrul, pe care îl expusese în curte.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, femeia a murit sâmbăta trecută, din cauza unei boli, iar soţul ei, un fost chirurg al Spitalului Municipal din Beiuş, în vârstă de 86 de ani, ar fi vrut să o ţină aproape, motiv pentru care a amenajat un catafalc în curtea casei, unde a aşezat sicriul cu cadavrul soţiei sale, ca la o expoziţie.

Vecinii medicului l-au întrebat în mai multe rânduri, în ultima săptămână, despre data înmormântării, bătrânul explicându-le, de fiecare dată, că aşteaptă o autorizaţie din partea Primăriei, pentru a-şi înmormânta soţia în grădina casei. 

Doctorul a povestit despre ideea de a-şi ţine soţia moartă în grădină inclusiv precupeţelor din piaţă, dezvăluindu-le detalii sordide, inclusiv despre cum și-a îmbrăcat soția în cămaşă de noapte, întrucât, după cum spunea el, femeia îşi doarme somnul de veci. 

Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor din Beiuş joi dimineaţă, la reclamaţia unuia dintre fiii bărbatului, şi el medic, dar în localitatea Ocna Şugatag, din judeţul Maramureş. Omul venise la Beiuş ca să-şi înmormânteze creştineşte mama, dar s-a lovit de opoziţia tatălui şi a fratelui său din Cluj, care-i ţinea acestuia isonul.

Un echipaj de poliţişti s-a şi deplasat, în aceeaşi zi, la casa bătrânului medic, care s-a baricadat în casă, cu totu cu fiul său clujean. Cei doi au amenințat că vor da foc locuinţei în cazul în care sicriul femeii va fi luat, motiv pentru care a fost nevoie de intervenţia mascaţilor, care au spart uşa şi au intrat cu forţa în locuinţă.

În final, sicriul cu cadavrul femeii a fost luat şi transportat la capela orăşenească din cimitir, iar bărbatul de 86 ani şi fiul său, în vârstă de 51 ani, au fost duşi la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea.

"Cele două persoane cu comportament agresiv faţă de membrii familiei au fost internate într-un spital din municipiul Oradea, iar decedata a fost înmormântată, vineri, de rudele sale", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu. Totodată, a mai spus aceasta, pe numele bărbatului de 51 ani din municipiul Cluj Napoca s-a întocmit și dosar penal pentru ameninţare.