Începând cu 3 martie, Societatea Studenţilor Europenişti a dat startul la înscrierile pentru o nouă ediţie a proiectului "Simularea Parlamentului European" (SimPE) care se va derula în perioada 7-13 aprilie la Cluj Napoca.

Elevii de liceu care până în luna aprilie împlinesc 18 ani, studenţii care urmează studii universitare, nivel licenţă şi master, indiferent de universitatea în care studiază sau de specializarea urmată, sunt invitaţi să se înscrie şi să participe la dezbaterile care au ca scop familiarizarea tinerilor cu procesul decizional din cadrul Parlamentului European.

În cadrul SimPE, participanţii vor avea ocazia să participe la şedinţe de partid şi de comisii în cadrul cărora se vor dezbate rezoluţii şi proiecte de lege bazate pe probleme actuale în Uniunea Europeană. Tema abordată în acest an în cadrul SimPE este Rolul Uniunii Europene ca actor global.

Înscrierea se va face în urma completării unui formular online, disponibil pe site-ul proiectului www.simularepe.ro, realizarea unui eseu cu temă dată şi plata unei taxe de 150 lei pentru participanţii din afara Clujului şi 100 RON pentru candidaţii din Cluj.