Intervenţie promptă a poliţiştilor rutieri în cazul unui şofer care a refuzat să oprească maşina pe Bulevardul Dacia din Oradea, la semnalul unui echipaj de control.

Incidentul s-a produs miercuri dimineaţa, în jurul orei 4.30. Văzându-i pe poliţişti, şoferul, un orădean de 38 ani aflat la volanului unui Mercedes, a simulat că opreşte, iar apoi a demarat în trombă, virând pe o stradă laterală.

„Polițiștii rutieri au trecut la urmărirea acestuia, fiind blocat în trafic și oprit pe strada Carpaţi din Oradea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Aşa s-a aflat şi motivul pentru care şoferul a încercat să scape de poliţişti. „În urma testării sale cu aparatul etilo-test, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a mai arătat Dinu.

Totodată, orădeanul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, infracţiune pentru care riscă o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani sau amendă.