Un bărbat în vârstă de 49 ani din municipiul Marghita a fost reţinut de polițiști, după ce, băut fiind la volanul unui autotren, a acroșat un autoturism, iar apoi a lovit un parapet metalic de pe marginea şoselei.

Potrivit unui comunicat transmis marţi pe marginea cazului de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, incidentul rutier s-a produs luni dimineaţă, în jurul orei 6, la ieşirea din Marghita, spre Ghenetea.

Bărbatul, aflat la volanul unui autotren cu semiremorcă, circula pe drumul judeţean 191 şi a vrut să depăşească un autoturism, dar nu a păstrat o distanţă laterală suficientă faţă de maşina din faţa sa, pe care a acroşat-o, iar apoi a lovit şi un parapet metalic de pe marginea carosabilului.

Evenimentul rutier a fost unul fără victime.

„În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferul autotrenului prezenta o concentrație alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, scrie în informarea Poliţiei Bihor.

Ulterior, marghitanul a fost condus la sediul Poliţiei Marghita, iar la finalul audierilor, a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuza de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cercetările în caz sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Marghita sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!