Un şofer în vârstă de 46 ani din comuna Chişlaz, oprit de agenţii rutieri în apropierea localităţii bihorene Sălard, a ajuns în arestul Poliţiei, după ce s-a prezentat în faţa poliţiştilor cu numele fratelui său mort şi le-a arătat permisul de conducere al acestuia. 

Incidentul s-a petrecut în cursul zilei de duminică, pe DN 19E, între Biharia şi Sălard, unde bărbatul, Viorel Sebastian Iuhas, circula la volanul unui Volkswagen şi a fost filmat de poliţiştii din Biharia depăşind pe linie continuă.

Rugat să-şi prezinte actele de identitate, Iuhas a pretins că are la el doar permisul de conducere emis de autorităţile din Marea Britanie şi certificatul de naştere.

Numai că bărbatul nu semăna cu fotografia din permis, iar verificându-i documentele în baza de date, poliţiştii au descoperit că aparţin de fapt unei persoane decedate din 2018, nimeni altul decât fratele şoferului.

Deşi prins cu minciuna, Iuhas a continuat să nege, susţinând că el este persoana din documente şi că nu are niciun frate mort, însă pentru că dovezile indicau cu totul altceva, a fost condus la sediul Postului de Poliţie Biharia. Aici, după verificările făcute, agenţii de Poliţie i-au stabilit cu exactitate identitatea, descoperind astfel şi motivul pentru care bărbatul se încăpăţâna să mintă: nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi, în plus, era recidivist, având mai multe condamnări pentru infracţiuni rutiere.

Ca atare, Viorel Sebastian Iuhas a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzația de conducere a unui autovehicul fără permis şi fals privind identitatea, iar luni a fost prezentat la Judecătoria Oradea, unde s-a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Măsura mai poate fi contestată la Tribunalul Bihor.