Un bărbat în vârstă de 52 ani din comuna Auşeu s-a ales cu dosar penal după ce, joi dimineaţa, poliţiştii rutieri din Aleşd l-au depistat că s-a urcat la volanul maşinii cu o alcoolemie uriașă, de 2,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, şoferul circula cu maşina pe strada Salcâmilor din oraşul Aleşd când a fost oprit de un echipaj al Poliţiei rutiere Aleşd. "Acesta conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 2,11 mg/l alcool pur în aerul expirat", se precizează în informarea poliţiştilor. 

Şoferul a fost condus la sediul Serviciului judeţean de Medicină Legală Bihor, unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, iar polițiștii rutieri din Aleșd continuă cercetările sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd. 

Cazul a fost descoperit în timpul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii rutieri şi de ordine publică din Bihor pentru prevenirea accidentelor rutiere. Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele din judeţ, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate în total 236 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 68.355 lei şi au fost reţinute trei permise de conducere respectiv șase certificate de înmatriculare.

Din totalul sancţiunilor, 53 au fost pentru opriri neregulamentare, 10 au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, nouă pentru depășirea limitelor legale de viteză, o sancțiune a fost aplicată pentru depășire neregulamentară, tot una pentru conducere sub influența alcoolului, iar 33 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere. De asemenea, poliţiştii au sancţionat, joi, 116 bicicliști şi 13 pietoni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!