Un tânăr în vârstă de 22 ani din localitatea Miersig a rămas fără permis şi este cercetat de poliţişti pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive după ce, duminică seara, poliţiştii rutieri din Beiuş l-au surprins drogat pe un drum judeţean, în localitatea Tărcaia.

Tânărul de 22 ani conducea maşina pe drumul județean 764/F, chiar în localitate, când poliţiştii rutieri l-au oprit pentru un control de rutină şi, existând suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența substanțelor psihoactive, l-au condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri din Beiuș, a explicat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa. 

În total, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri din judeţ au întocmit 15 dosare penale pentru infracţiuni rutiere. De asemenea, au fost aplicate 557 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 195.265 de lei pentru abateri contravenţionale, cei mai mulţi şoferi, 411 la număr, fiind sancționați pentru că au depășit limitele legale de viteză. 

50 de sancțiuni au fost aplicate pentru lipsa centurii de siguranță, șapte sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan, au fost sancționate șapte depășiri neregulamentare, patru pietoni au fost amendaţi pentru traversări neregulamentare, patru conducători auto pentru lipsa ITP, trei sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, iar 71 de sancțiuni pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Totodată, ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 56 de permise de conducere.