Un tânăr în vârstă de 19 ani din Oradea s-a ales cu dosar penal, după ce, miercuri noaptea, a fost prins drogat la volan pe o stradă din zona de vest a oraşului, în apropierea podului Carol I. Şoferul a rămas şi fără permisul de conducere pe care îl avea doar de un an. 

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, orădeanul a fost oprit la ora 1.30, pe strada Fagului. Conducea haotic un autoturism Skoda, iar testul rapid de drog a indicat că se afla sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice, iar apoi şi la sediul Biroului Rutier Oradea.

"Poliţiştii au întocmit în caz un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive", scrie în informare.

Orădeanul a fost depistat în timpul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri şi de ordine publică pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

În ultimele două zile, echipajele de poliţişti aflaţi în trafic au aplicat 270 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 127.130 lei, au reţinut 26 de permise de conducere şi opt certificate de înmatriculare pentru neregulile constatate. Cele mai multe amenzi, 179 la număr, au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!