Polițiștii din Bihor au prins în acest sfârșit de săptămână mai mulți șoferi iresponsabili, care au urcat la volan fie beți, fie drogați, precum și persoane care nici măcar nu aveau permis de conducere.  

Potrivit unui comunicat trimis duminică de IPJ Bihor, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 02, pe Calea Aradului din Oradea a fost oprit un tânăr de 26 de ani, care conducea, deși consumase substanțe cu efect psihoactiv, conform testului efectuat la fața locului de agenți. 

„Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri orădeni continuă cercetările sub aspetul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive”, se precizează în comunicat. 

N-a fost singurul șofer care a încălcat legea. „Sâmbătă, 18 iunie a.c., la ora 10.34, pe D.N.79, în localitatea bihoreană Inand, polițiștii Biroului Rutier Salonta au depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din comuna Mădăras, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată în comunicat. 

Mai mult, în urma verificărilor, s-a constatat că acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. „În urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului Rutier Salonta l-au reținut pe bărbatul de 45 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor”, transmite IPJ.

De asemenea, un orădean de 21 de ani a fost prins sâmbătă noaptea pe strada Ady Endre din Oradea în timp ce conducea deși avea o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, și el având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În Băile Felix, vineri noaptea, a fost oprit un bărbat din comuna Sânmartin care conducea cu o concentrație alcoolică de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, după amiaza, pe drumul județean 767, în localitatea bihoreană Ogești, polițiștii au depistat în trafic un localnic de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeași zi, pe Calea Clujului din Oradea a fost oprit un bărbat de 67 de ani, din Oradea, care șofa cu o concentrație alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe de altă parte, vineri, în Curtuișeni, a fost oprit un bărbat de 26 de ani care se afla la volan, deși avea permisul suspendat, în timp ce, sâmbătă, în Ogești a fost prins un localnic de 32 de ani care conducea fără permis.

Șoselele din Bihor se dovedesc a fi cât se poate de periculoase. Doar sâmbătă au avut loc multiple accidente, printre care unele grave, care s-au soldat cu răniți.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!