O bihoreancă în vârstă de 40 ani din Tileagd a rămas fără permis după ce, duminică, la volanul unui BMW fiind, poliţiştii au prins-o conducând cu viteza de 142 km/h pe şoseaua de centură a municipiului Oradea.

La fel a păţit şi o femeie de 32 de ani, din localitatea Sângeorgiu de Mureş, judeţul Mureş, oprită de poliţişti tot duminică dimineaţa, şi tot pe şoseaua de centură a municipiului, pentru că a rulat cu viteza de 131 km/h, dar şi un orădean de 45 de ani care, sâmbătă, a fost înregistrat pe radar având viteza de 145 km/h pe Calea Sântandreiului.

"Fiecare dintre conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionaţi contravenţional cu 9-20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile”, a transmis, luni, agentul principal Ioana Lascău, de la Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Ofiţerul de presă recomandă şoferilor să adapteze permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic. “Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere”, a mai spus Lascău.