O femeie în vârstă de 44 ani din Marghita, Maria Albu, arestată preventiv pe 17 octombrie anul trecut după ce accidentat mortal o persoană, pe care apoi a abandonat-o pe marginea drumului, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului rutier fără încuviinţarea organelor de Poliţie.

Accidentul s-a produs pe data de 13 octombrie anul trecut și a fost descoperit de poliţişti în urma unui apel primit prin numărul de urgenţă 112, din partea unei femei care şi-a găsit soţul, un bărbat de 54 de ani, mort pe marginea şoselei, pe drumul judeţean 191/F, la intrarea în Marghita.

Din cercetările declanşate în aceeaşi noapte, poliţiştii rutieri au stabilit că, în momentul în care a fost izbit de maşină, bărbatul se deplasa pe lângă o bicicletă, pe partea dreaptă a şoselei, dinspre Otomani înspre Marghita.

Maşina implicată în accidentul rutier a fost găsită în decurs de câteva ore în curtea Mariei Albu, care ulterior a recunoscut comiterea faptei.

Pe 17 octombrie, Albu a fost arestată preventiv, inițial pentru o perioadă de 30 de zile, măsură prelungită până în luna decembrie, când femeia a fost plasată sub control judiciar.