O şoferiţă în vârstă de 35 ani din Oradea a fost reţinută pentru 24 ore, după ce, în noaptea de duminică spre luni, poliţiştii au găsit-o circulând beată criţă la volanul unui Mercedes, iar femeia a refuzat să se lase dusă la analize de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. Tot după gratii a dormit și un tânăr presupus drogat.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, orădeanca a fost oprită, luni, puţin înainte de ora 2, pe strada Primăriei din Oradea, de un echipaj de poliţişti de ordine publică.

Pusă să sufle în etilotest, aparatul a indicat o concentrație alcoolică de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expiat.

"La solicitarea legală a polițiștilor, femeia de 35 de ani a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", se precizează în informare.

Ca urmare, șoferița s-a ales cu dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice şi a petrecut o noapte în Centrul de Arestare Preventivă al Poliţiei Bihor. 

La fel s-a întâmplat și cu un alt tânăr, de 21 de ani, bănuit că șofa sub influența unor substanțe interzise. El a fost prins tot luni, dar în jurul orei 15.45, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Sântandrei din Oradea.

„În urma testării preliminare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, arată comunicatul.

Ambele cazuri sunt anchetate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!