Doi orădeni ajuns la spital, vineri, fiindcă, în timp ce călătoreau ca pasageri într-un autobuz, şoferiţa a frânat brusc iar ei s-au dezechilibrat şi au căzut.

Potrivit unui comunicat făcut public, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, accidentul s-a petrecut la intersecția bulevardului Ștefan Cel Mare cu strada Bârsei.

„Şoferiţa autobuzului a frânat brusc pentru a evita coliziunea cu un alt autoturism, moment în care doi dintre pasageri, un bărbat de 68 de ani și o femeie de 59 de ani, ambii din municipiul Oradea, s-au dezechilibrat și au căzut”, se arată în comunicat.

Cele două persoane au fost transportate la Unitatea de primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, pentru investigaţii medicale. "Pacienţii au suferit leziuni uşoare", a declarat, luni, şeful SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.

Purtătorul de cuvânt al OTL SA, Carmen Tocuţ, susţine că evenimentul rutier s-a petrecut în autobuzul care circula pe linia 11, dinspre Episcopia către Gara Centrală. "Un autoturism a intrat în intersecţie fără să se asigure iar pentru a evita un accident, şoferul a fost nevoit să frâneze de urgenţă. Autoturismul care a provocat incidentul a fost identificat de poliţişti", se arată într-o informare transmisă, luni, de Tocuţ, menţionându-se că pentru cei doi călători care au căzut în interiorul autobuzului a fost solicitată intervenţia unui echipaj al ambulanţei la numărul unic de urgenţă. 

Reprezentanţii societăţii de transport îi roagă pe călători să ţină cont de avertizările din mijloacelor de transport în comun, atât sub forma pictogramelor, cât şi textual, privind obligativitatea de a se sprijini de bare astfel încât, în cazul unei frânări de urgenţă, să evite riscul unor accidentări.

Totodată, "şi ceilalţi participanţi la trafic sunt din nou rugaţi să ia în considerare faptul că în cazul mijloacelor de transport în comun, datorită gabaritului şi a inerţiei, frânarea de urgenţă poate cauza accidente cu consecinţe grave sau mai puţin grave călătorilor aflaţi în interiorul acestora", se mai precizează în informarea transmisă de Biroul de presă al OTL.