Augustin Moza, şoferul care, beat fiind la volan, a acroşat un grup de motociclişti străini, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş pentru 24 de ore sub acuzaţia de vătămare corporală gravă din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului şi prezentat Judecătoriei Beiuş cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Solicitarea a fost însă respinsă.

"Instanţa a considerat că inculpatul nu prezintă pericol social, noi suntem de altă părere. În urma analizelor de sânge, a rezultat că inculpatul se afla la volanul autoturismului cu o concentraţie de alcool în sânge de 1,70 la mie şi a provocat vătămarea a trei persoane, dintre care una gravă", a declarat miercuri prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Gligor Sabău.

Accidentul provocat de Moza s-a petrecut sâmbătă, pe DN 76, în localitatea Bucium. Aflat la volanul unui Opel, bărbatul a pătruns pe contrasens într-o curbă la dreapta, unde a intrat în coliziune cu un grup de şase motoclişti, acroşând patru dintre motociclete, conduse de un slovac de 31 de ani şi de trei germani cu vârste de 39 şi 40 de ani.

Din cercetări a reieşit că accidentul s-a produs datorită carosabilului umed şi pentru că şoferul s-a urcat băut la volan, în urma suflării în alcooltest rezultând o alcoolemie de 0,82 la mie în aer pur expirat.

Trei dintre motociclişti, doi germani şi cetăţeanul slovac, au fost transportaţi la spital, cel din urmă fiind în stare mai gravă, cu fractură de gambă.