Şoferul băut din Audi-ul care a provocat, luni, accidentul de pe drumul expres din Oradea este ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale. Paul Sime este comisar, însă în momentul producerii evenimentului rutier era în timpul liber.

Sime a fost transferat la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Bihor în 2015, odată cu restructurarea Poliţiei de Frontieră Române, înainte lucrând ca agent, iar apoi ca ofiţer specialist în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş.

După cum se ştie deja, poliţistul a provocat un accident rutier luni, la ora 11.50, pe strada Ecaterina Teodoroiu din Oradea. În ciuda orei, șoferul avea o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sime rula înspre strada Făcliei, iar după intersecţia cu strada Adevărului, a intrat pe contrasens şi a lovit frontal un Dacia Dokker condus regulamentar de un bărbat de 30 de ani din Oradea.

În urma impactului, cei doi şoferi, dar şi un bărbat de 26 de ani, din Oradea, şi un altul de 40 de ani, din Sânmartin, pasageri în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni uşoare.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Paul Sime nu era cunoscut în Poliție ca având înclinații bahice și era considerat, dimpotrivă, un ofițer serios, motiv pentru care mulți dintre colegi nu își explică circumstanțele producerii accidentului. Pe numele acestuia s-a deschis un dosar penal, fapt care l-ar putea costa cariera de polițist.

De altfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, împotriva comisarului Sime s-a declanşat şi o cercetare disciplinară, care se va derula în paralel cu ancheta penală. "Cercetarea disciplinară a fost declanşată în urma dispoziţiei şefului Inspectoratului de Poliţie Bihor, şi se va desfăşura în paralel cu ancheta penală”, a spus comisarul şef Fărcuţa.