Tribunalul Bihor a admis, joi, recursul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea în cazul tânărului şofer care, aflat în stare avansată de ebrietate la volan, a accidentat grav un biciclist în apropiere de Universitatea Oradea după care a fugit de la locul accidentului.

Astfel, deşi Judecătoria Oradea a respins cererea de arestare formulată de procurori, iar tânărul, Liviu Nicolae Mangra, a primit doar interdicţie de a părăsi localitatea, acum magistraţii Tribunalului Bihor au dispus arestarea acestuia pentru 29 de zile.

Decizia instanţei este definitivă, însă până în prezent nu a fost motivată.

Liviu Nicolae Mangra este cercetat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei.

Tânărul de 27 de ani a fost reţinut luni, pentru 24 de ore, fiind acuzat că, duminică dimineaţa, după ce şi-a petrecut noaptea în cluburile Downtown şi Lord's din centrul oraşului, s-a urcat la volan. Pe strada Armatei Române, în apropierea Universităţii Oradea, tânărul a acroşat un biciclist, după care a părăsit locul accidentului, fiind prins câteva minute mai târziu de poliţişti, la intersecţia străzilor Ogorului cu Apateului.

În urma impactului, victima a suferit multiple traumatisme şi, potrivit certificatului medico-legal, are nevoie de peste 55 de zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca.

Analizele toxicologice au arătat că şoferul era într-o stare avansată de ebrietate, având o alcoolemie aproape de comă, de 2,25 grame la mie alcool pur în sânge, motiv pentru care a şi fost reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor, iar marţi a fost audiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

În faţa procurorilor, Mangra a declarat că, din cauza cantităţii mari de băutură pe care a consumat-o în noaptea de sâmbătă spre duminică, nu îşi aduce aminte nimic despre incidentul în care a fost implicat: nici că ar fi lovit pe cineva cu maşina, nici că a fost dus la spital pentru analize, audiat de poliţişti şi reţinut.

Tânărul a fost prezentat, marţi, la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă însă a fost pus în libertate, având doar interdicţie de a părăsi localitatea.