Victima tragicului accident petrecut, marţi, la prânz, pe DN 19, lângă oraşul Săcueni, unde o şoferul unui autoturism Dacia Logan a murit carbonizat după ce maşina pe care o conducea a luat foc în urma unui impact cu un TIR, era ofiţer al Serviciului Român de Informaţii.

Informaţia a fost confirmată, miercuri, pentru BIHOREANUL, de purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, acesta afirmând totodată că oficialii instituţiei aşteaptă rezultatele anchetei demarate de poliţiştii bihoreni, pentru a afla circumstanţele în care a murit tânărul.

Purtătorul de cuvânt al SRI a mai declarat, miercuri, că în momentul accidentului, ofiţerul, un tânăr de 28 ani, era în misiune. "Ofiţerul se afla într-o misiune şi era la volanul maşinii de serviciu", a precizat Sava.

Din cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii bihoreni, accidentul s-a produs din vina ofiţerului SRI, care nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi, într-o curbă periculoasă la dreapta, a pătruns pe contrasens, izbindu-se cu Loganul de autocamion.

"În urma impactului, autoturismul şi cabina autocamionului au luat foc, iar conducătorul autoturismului a decedat", a spus, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, subcomisarul Mihaela Pop.

Pe de altă parte, şoferul TIR-ului implicat în accident consumase alcool înainte de a se urca la volan. "Aparatul etilotest cu care şoferul TIR-ului a fost testat imediat după accident a arătat o concentraţie de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatului i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Un bărbat şi-a pierdut viaţa într-un incendiu izbucnit după ce maşina pe care o conducea a lovit un camion"