Şoferul care, marţi seară, a provocat accidentul rutier pe DN 79, în comuna Nojorid, soldat cu un mort şi doi răniţi, între care şi un copil de 2 ani, nu avea dreptul să conducă pentru că avea permisul anulat. 

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa, şoferul în vârstă de 48 ani, din Oradea, a pătruns pe sensul opus de circulație într-o curbă la dreapta și a intrat în coliziune frontală cu un autotren cu semiremorcă, condus regulamentar, dinspre localitatea Leș înspre municipiul Oradea, de un bărbat de 44 de ani, din Vânju Mare, județul Mehedinți.

"Împrejurările în care s-a produs accidentul rutier urmează a fi stabilite din cercetări", se explică în informare.

În urma accidentului rutier, o femeie de 25 de ani, din comuna Bocsig, județul Arad, pasageră în autoturism, a murit la faţa locului. Un copil în vârstă de 2 ani, din aceeași comună arădeană, pasager în autoturism și şoferul de 48 de ani, au fost transportaţi în stare foarte gravă la Spitalului Județean Oradea, fiind internaţi pe secția de Terapie Intensivă, intubați și ventilați.

Potrivit medicilor, copilul se află deocamdată în comă indusă, starea lui medicală urmând să fie reevaluată în cursul zilei de miercuri.

Șoferul orădean se află şi el în stare critică, suferind o traumă cranio-cerebrală severă, precum și o serie de fracturi costale și la nivelul membrelor. El urmează să fie operat pentru mai multe fracturi suferite la nivelul piciorului stâng. 

Conducătorul autotrenului a suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora a fost, de asemenea, transportat la spital.

Cercetările de până acum au arătat, însă, că şoferul autoturismului avea anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, conform comunicatului Poliției.

Pe numele lui s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în formă agravată, ucidere din culpă și conducerea unui vehicul având anulat permisul de conducere. 

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene - Serviciul Rutier sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!