Şoferul în vârstă de 24 ani implicat într-un accident rutier soldat cu moartea unui pieton în comuna Balc a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Anunţul a fost făcut public, luni, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, printr-un comunicat de presă în care se precizează că măsura a fost dispusă încă de vineri, de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Marghita la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita care supraveghează cercetările.

Tânărul, Kovacs Ioan, din Balc, a fost reţinut, joi seară, la scurt timp după ce, în timp ce se afla la volanul unui autoturism pe strada Zorile Roşii din comună, a accidentat mortal un pieton de 38 ani, care circula pe carosabil, pe sensul de deplasare a autovehiculelor.

Bărbatul a murit în urma leziunilor suferite. În timpul cercetărilor la locul accidentului, poliţiştii au stabilit că şoferul a avut  o concentraţie alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, în aceeaşi seară, acestuia i-au fost prelevate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Rezultatul analizelor nu a fost făcut public de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Bihor, care au mai arătat în informare că ancheta este continuată de poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, sub coordonarea unui procuror.