Iuliu Chiş, şoferul în vârstă de 37 de ani, care sâmbătă seară, aflat la volanul unui Mercedes nu a acordat prioritate unui Tico în care se aflau trei tinere, dintre care una a murit, a fost reţinut de poliţiştii rutieri pentru 24 de ore.

"În cursul zilei de marţi, după expirarea ordonanţei de reţinere, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea şi Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Acuzaţiile care i se aduc sunt ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism cu îmbibaţie alcoolică peste limita legală admisă", a declarat luni seară pentru BIHOREANUL inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit unor surse judiciare, poliţiştii îl citaseră pentru ziua de marţi, dar, pentru că "existau informaţii că voia să fugă din ţară", audierea a fost devansată pentru luni după amiază, când, la sediul Poliţiei Rutiere, lui Iuliu Chiş i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile şi măsura reţinerii.

După audieri, el va fi dus în arestul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Bihor.

Accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 20, la intersecţia străzilor Meşteşugarilor şi Barcăului din cartierul orădean Ioşia.

Iuliu Chiş, 37 de ani, care potrivit martorilor conducea un autoturism Mercedes cu 160 de kilometri la oră, pe strada Barcăului, a izbit o maşină Tico în care se aflau trei tinere - două gemene de 24 de ani şi verişoara lor de 25 de ani - şi care se deplasa pe strada Meşteşugarilor, artera cu prioritate.

În urma impactului, autoturismul Tico a fost proiectat la aproximativ 60 de metri de locul accidentului, lovind un BMW parcat în zonă. Una dintre cele trei tinere, o fată în vârstă de 24 de ani a murit pe loc, iar celelalte două au fost rănite grav, find transportate la Spitalul Clinic Judeţean Oradea.

Potrivit medicilor, sora geamănă a fetei care a murit se află în comă, fiind ţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor şi fiind internată la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Oradea, cu traumatism cranio-cerebral sever şi hemoragie intracraniană. Medicii sunt rezervaţi în ce priveşte şansele ei de supravieţuire.