Poliţiştii Serviciului Rutier Bihor au emis luni seara ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore pe numele şoferului de TIR care, luni dimineaţa, a provocat dramaticul accident rutier de pe Calea Clujului, soldat cu moartea a patru persoane, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, Florin Szabo, de 43 de ani, din localitatea Cheriu, se află internat sub escortă în spital, urmând ca marţi acesta să fie dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pentru audieri.

"Poliţiştii Serviciului Rutier solicită totodată prezentarea şoferului la Judecătoria Oradea pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă de 29 de zile sub acuzaţia de ucidere din culpă în formă agravantă", a mai spus Dinu.

După audierea şoferului, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au respins, însă, propunerea de arestare formulată de poliţişti. Ei au dispus cercetarea bărbatului în stare de libertate, stabilindu-i doar interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu, Oşorhei, până la finalizarea cercetărilor.

Citeşte povestea aici: Patru morţi şi un rănit, într-un accident pe Clujului (FOTO)