Orădeanul care, miercuri, a ajuns la spital în stop cardio-respirator şi cu hipotermie severă după ce a căzut cu maşina într-un pârâu din Vârciorog a murit. Medicii, care au încercat ore în şir să-l salveze, spun că cel mai probabil a fost găsit şi scos din apă foarte târziu.

"Din informaţiile pe care le avem, accidentul s-a produs în  jurul orei 7.45, un locuitor din zonă a auzit din casă zgomote, dar nu a ieşit. La 112 a sunat un trecător, la 8.38, care a văzut maşina în apă", a declarat, pentru BIHOREANUL, dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD Oradea, explicând că bărbatul în vârstă de 41 ani nu avea semne că ar fi fost rănit în accident. 

"A stat mult sub apă. Cauzele exacte se vor şti după efectuarea necropsiei", a mai spus Borcea. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, orădeanul de 41 ani a ajuns la spital, miercuri dimineaţa, în stare foarte gravă după ce a pierdut controlul maşinii pe drumul judeţean 767, în localitatea Vârciorog. Maşina a ieşit în decor, rupând parapeţii, şi s-a răsturnat în albia unui pârâu de la o înălţime de aproximativ 3 metri. 

La locul evenimentului au fost mobilizate, în scurt timp, echipaje de pompieri militari şi echipajul medical cu un elicopter SMURD, iar victima, scoasă din maşină în stop cardio-respirator şi hipotermie severă, a fost legată imediat la un dispozitiv automat de compresii toracice cu care salvatorii au încercat să-l resusciteze permanent atât pe drumul spre spital, cât şi ulterior, când a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea. 

Aici, medicii au încercat, în paralel, să-i reîncălzească organismul, procedurile fiind continuate câteva ore în şir. Din nefericire, însă, orădeanul nu a răspuns la manevre.