Şoferul autoturismului lovit de tren la o trecere la nivel de cale ferată lângă Finiş a murit, vineri după amiaza, în ciuda eforturilor depuse de medicii SMURD pentru a-l readuce la viaţă.

"S-au făcut manevre de resuscitare timp de 1 oră şi 20 de minute. Din nefericire, avea multiple traumatisme la nivelul toracelui şi abdomenului, multiple fracturi costale, leziuni ale organelor interne", a declarat purtătorul de cuvânt al SMURD-UPU Bihor, dr. Dacian Juca.

Bărbatul (62 de ani) a fost declarat decedat în jurul orei 18.

Potrivit aceleiaşi surse, pasagera din autoturism a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, pentru investigaţii medicale, având un traumatism la torace. "Doamna este bine, are leziuni uşoare, nu pune probleme", a mai spus Juca.

Accidentul s-a produs în jurul orei 16, pe drumul judeţean 764 F, la intersecţia cu calea ferată Vaşcău - Holod. Şoferul, un bărbat în vârstă de 62 ani din comuna Finiş, conducea un autoturism pe direcţia Beiuş-Finiş, iar la trecerea la nivel cu calea ferată, a depăşit două autoturisme care staţionau pentru a acorda prioritate trenului, fiind acroşat în partea stângă de trenul respectiv. 

"În urma accidentului rutier, din păcate conducătorul auto şi-a pierdut viaţa iar o femeie în vârstă de 59 ani, din Petroşani, pasageră în autoturism, pe locul din dreapta, a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital. Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Beiuş continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor şi circumstanţelor în care s-a produs accidentul rutier", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu.

În zonă, circulaţia rutieră s-a desfăşurat pe un singur sens alternativ. În jurul orei 19, circulaţia a fost reluată pe ambele sensuri.